divendres, 26 d’octubre de 2012

Resum Assemblea Comunitat Educativa d’Osona 18-10-12

L’assemblea va tenir força participació, prop d’una quarantena de persones.

  • Samarretes grogues: el proper dilluns 22 es farà la 1a comanda del curs i en uns quinze dies tindrem les samarretes amb nosaltres. Ja us avisarem.

  • Es proposa que donem suport a la manifestació del dissabte 27 d’octubre, a Barcelona, convocada pel MUCE (marc unitari de la comunitat educativa), a les 6 de la tarda, de plaça Urquinaona a plaça Sant Jaume.

  • També ens proposa participar en la vaga general, jornada de lluita de caire europeu contra les polítiques d’austeritat , el dimecres 14 de novembre.
Es passa a fer una ronda de paraules on cada assistent explica si ve del sector AMPES o professorat, i com veu les mobilitzacions anunciades i la campanya dimarts grocs en relació a les afectacions que pateixen els seus centres. En alguns centres han trigat 3 setmanes en cobrir una substitució. Es mostra enuig i preocupació davant els temes de les guàrdies de secundària, els patis de primària, la manca de coordinació entre professorat, les substitucions d’una baixa i/o permís, l’atenció a la diversitat...Les assistents representants d’AMPES prenen nota, perquè desconeixen el temes concrets de funcionament dels centres.

Decidim convidar a les AMPES a demanar informació a les direccions dels centres, una vegada al mes, de les incidències que s’hagin pogut produir i que les AMPES informen a les famílies. Aquesta informació es podria reproduir a
la concentració del primer dimarts de mes. De fet alguns centres ja ho fan. Hi ha localitats que es coordinen per anar famílies i professorat de tots els seus centres a la mateixa hora, davant l’ajuntament, com a Roda, Manlleu, Centelles. D’altres fan soroll, cassolada. Es constata que alguns centres encara no s’han sumat a aquesta protesta i us animem a participar.

També proposem que el proper dimarts 23 d'octubre, es faci a cada centre una lectura col·lectiva del manifest del MUCE, a l’acabament de les classes, i que ens serveixi per acostar-nos a les famílies i explicar la mobilització del dissabte 27 d’octubre.

Es veu la necessitat de fer força difusió de les mobilitzacions, perquè només al carrer, i si som una gran majoria, aconseguirem acabar amb les polítiques d’austeritat.

S'informa que ha establert contacte amb una membre del MUCE i que podem organitzar una xerrada amb un ponent del MUCE, de qualsevol sector, FEPAC(famílies), MRP(moviment de renovació pedagògica), AJEC(associació de joves estudiants de Catalunya)...Es decideix que vinguin de la FEPAC. El tema seria: presentar el MUCE, les inversions en educació, les dades de matriculació, etc., a nivell de Catalunya. Es decideix organitzar-la, com a data de la xerrada es proposa el 7 o 8 e novembre, si és possible.

A l’últim punt de l’ordre del dia es parla de com participar a la plataforma "L’educació és futur" i es demana una persona voluntària per ajudar a portar el correu del grup google i una de les assistents s’ofereix per aquesta tasca.

També es decideix compartir el manifest que es va portar a la concentració de Manlleu del passat dimarts 2 d’octubre, per intentar des del grup de correu, amb esmenes o sense, fer-lo nostre.

Des del nostre grup us invitem a mobilitzar-vos i a formar part de "L’educació és futur". Només cal que envieu un missatge a plataformaleducacioesfutur@gmail.com on expliqueu si sou professorat, ampa, pare o mare particular, estudiant, i en quin centre esteu (llevat el cas que estigueu a l’atur).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada