dijous, 25 d’abril de 2013

Setmana de lluita a l'educació (22-28 d'abril)

Benvolguts/des,

Els sindicats CCOO, USTEC i la Plataforma l'Educació és Futur convoquem a tots/es els que treballem a l’escola pública i a tota la comunitat educativa a participar en la SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril com també a la VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ del dia 9 de maig contra les RETALLADES i contra la Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE).

A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i els efectes negatius de l’aplicació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), ara cal afegir-hi l’amenaça d’una nova retallada, d’una magnitud condicionada als pressupostos generals i al dèficit permès, que de produir-se pot ser letal per poder continuar tenint una educació pública de qualitat.

Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics.

Una nova retallada en els serveis públics pot acabar de desballestar drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària.

Per això convoquem el següent CALENDARI DE MOBILITZACIONS:

1. SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril amb el MUCE.

· El 23 d’abril, organitzem un Sant Jordi reivindicatiu, vestits amb les samarretes grogues.
· El 25 d’abril, tancades en centres, espais públics.... A Osona ens trobarem a l'Escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga a partir de les 7 de la tarda. Hi haurà pel·lícules, debats, lectures de poemes, etc.

· El 28 d’abril, diumenge. Manifestació a Barcelona que confluirà amb Sanitat.


2. VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ el dia 9 de maig contra les RETALLADES i la LOMCE.  El 9 de maig dijous. VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ contra la LOMCE d’àmbit estatal, amb una manifestació. Horari, lloc i itinerari a concretar. Amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa -MUCE (Sindicats, Ampas, professorat, estudiants, etc).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada