dimecres, 23 d’octubre del 2013

Manifest de la concentració del 23 d'octubre

Podeu consultar el document sencer aquí: Manifest



Consideracions sobre la LOMCE o Llei Wert que s'esmenten al manifest:

1.-És una llei que es basa en criteris economicistes. Per primera vegada en una llei educativa no s’esmenta l’educació integral de l’alumne el qual esdevé pràcticament un producte del mercat laboral. Vol educar mà d’obra barata.

2.-És una llei que ataca la llengua i la cultura catalana. Només el castellà serà matèria troncal i les altres llengües passen a ser matèries de segona categoria. Liquida la immersió lingüística. I destruir o malmetre la llengua és destruir una part essencial de la nostra identitat i posa en risc la convivència.

3.-És també enormement centralista. L’estat serà qui farà les proves i revàlides. De manera que exerceix un control directe sobre els continguts.

4.-Trenca equilibris. La religió catòlica torna a ser matèria troncal, en un acte de servilisme als sectors més retrògrades de la Conferència Episcopal Espanyola.

5.-Buida de contingut la comunitat educativa. Els ajuntaments queden fora dels Consells Escolars els quals passen a tenir un paper totalment consultiu.

6.-Obre la porta a que grans empreses, alienes a l’educació, entrin en el mercat educatiu.

7.-“el talent és el talent”, és una cosa natural. Els que són bons tiraran endavant però la resta seran segregats a partir de proves i revàlides. És a dir qüestiona els principis d’una societat democràtica.

 8.-L’etapa 0 – 3 està completament ignorada. I per tant tendeix a tornar a ser una etapa més assistencial que educativa.

 9.-Debilita i devalua la formació humanística i musical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada