dilluns, 28 de maig del 2012

Resum de l'assemblea de zona 17-5-12


Participació de prop de quaranta de persones i els sindicats USTEC, ASPEC-SPS i CCOO.

El debat va ser interessant i centrat en el primer punt de l'ordre del dia, que era la convocatòria de vaga d'ensenyament del 22 de maig. Majoritàriament es va valorar la vaga com la mesura més contundent i unitària proposada fins ara. Es van proposar diferents tipus de vaga de cara al futur, preveient que caldrà continuar la mobilització durant un temps llarg.

Es va considerar positiu el fet de tenir el suport de la FAPAC (Federació d'associacions de pares i mares) i es va considerar convenient donar a conèixer a les famílies la seva carta, que podeu consultar en aquest document.

Es va parlar de la comanda de samarretes grogues, que permetran als centres d'Osona que s'animin a comprar-ne, adherir-se a la campanya dimarts grocs. Donada la gran participació en la iniciativa per part dels docents, l'assemblea va valorar donar-li una mica més de contingut a les jornades dels dimarts. Una proposta va ser que els dimarts tots els centres escoltin cançons reivindicatives com "La masovera" del duet "Más vale tarde que nunca" o "Ai si et retallo" a les entrades i sortides del centre i que el professorat de cada centre enviï fotos a la premsa vestits amb les samarretes grogues per tal d'incidir en l'opinió pública.

El tercer punt van ser les propostes d'accions de protesta dels centres. De moment les propostes més acceptades són les següents:


  • No fer sortides ni colònies durant un curs. 
  • Fer boicot a les proves de competències bàsiques. 
Es va començar a valorar com aquestes mesures podrien afectar al personal del lleure i/o pares i mares, però caldria seguir parlant-ne.

Es va considerar que qualsevol d'aquestes propostes, una vegada consensuada, l'haurien d'assumir tots els centres.

Propera assemblea de zona: dijous 14 de juny, a les 6 de la tarda, a l'alberg de Vic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada